Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İtalya Serie A takımlarından AS Roma, 591 milyon euroya ABD’li milyarder Dan Friedkin’e satıldı

İtalya Serie A ekiplerinden Roma’nın yeni sahibi, sarı-kırmızılı kulüp için 591 milyon euro ödeyen ABD’li milyarder Dan Friedkin oldu.

Satışın bu ayın sonunda tamamlanması bekleniyor. Kulübü satan bir başka ABD’li yatırımcı James Pallotta şunları söyledi:

“AS Roma’nın satışı için Friedkin Group ile bir anlaşmaya vardığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bu gece belgeleri imzaladık ve önümüzdeki birkaç gün içinde kulübün el değişmesine yol açacak resmi ve yasal prosedürü tamamlamak için birlikte çalışacağız. Son aylarda Dan ve Ryan Friedkin, bu anlaşmayı sonuçlandırmak ve Roma’ya rehberlik etmek için tam bir özveri gösterdi. Eminim AS Roma için büyük bir geleceğin sahipleri olacaklar.”

Kulübün yeni sahibi Dan Friedkin de devrin bir an önce tamamlanmasını istedi:

“Bu olağanüstü şehir ve kulübün artık bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz. Satışı bir an önce tamamlamak ve tam anlamıyla bu ailenin bir parçası olmak istiyoruz.”

Roma kulübünün yeni sahibi Dan Friedkin.

Pallotta ve Friedkin geçen yıl da masaya oturmuş ama Friedkin, Pallotta’nın talep ettiği 800 milyon euro fiyatı kabul etmeyince görüşmeler durdurulmuştu. Mart ayındaki koronavirüs salgınıyla birlikte Pallotta fiyatı düşürmeyi kabul etti ve taraflar yeniden masaya oturdu.

Friedkin gibi Pallotta da ABD vatandaşı. Pallotta, AS Roma’yı 2011’de satın almış, geçen yıl satışa çıkardığını açıklamıştı. Pallotta, NBA takımlarından Boston Celtics’in de sahiplerinden biri.

Milli futbolcular Cengiz Ünder ve Mert Çetin de Roma forması giyiyor.

Dan Friedkin ABD’nin en büyük şirketlerinden biri olan Friedkin Group’un CEO’su. Forbes dergisine göre, Friedkin’in şu anki malvarlığı 4.1 milyar dolar.

Pallotta AS Roma’yı sattı, yeni hedef Newcastle United mı?

İngiltere basını, 62 yaşındaki Pallotta’nın Premier Lig ekiplerinden Newcastle United’i satın almaya hazırlandığını yazıyor. İddiaya göre Pallotta bu yılın başında olası bir hisse devri için İngiliz kulübünün yöneticileriyle öngörüşmeler yaptı.

James Pallotta’nın Newcastle United’ı satın alacağı konuşuluyor.

Newcastle’ın olası satışı şu anda İngiltere’nin en önemli gündem maddelerinden biri. Kulübün taraftarlarca sevilmeyen sahibi Mike Ashley, takımı yıllardır satmaya çalışıyor. Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu ve Ashley bu yılın nisan ayında satış için anlaştı. Ancak 300 milyon poundluk satış, Premier Lig yönetiminin onay sürecinin uzamasıyla gerçekleşmedi, Suudiler görüşmelerden çekildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.