Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Köln futbol kulübünden yeni sezon formasındaki cami detayını eleştiren ırkçı taraftarına cevap: Güle güle!

Almanya Bundesliga futbol kulüplerinden FC Köln, 2020-2021 sezonunda giyeceği yeni formalarını tanıttı. Kulüp, kırmızı yeni sezon formasında Köln kentinin silüetine yer verirken, kentte bulunan Köln Merkez Camii’nin de silüetin içinde yer alması kulübün bazı taraftarlarının tepkisini çekti. Bazı taraftarlar kulübe çok sayıda mesaj ve elektronik posta göndererek formada cami silüetinin bulunmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi. FC Köln kulübü, formada herhangi bir değişiklik yapmayacağını açıkladı.

Kulübe şikayet mesajı yollayan taraftarlardan biri, kulüp üyeliğinin sonlandırılmasını istedi. Taraftar, kulübe yolladığı elektronik postada “Müslümanlar ve camiler ile kendini özdeşleştiremediğini ve kulübün gelecek sezon da pembe formayla oynamayı isteyebileceğinden şüphelendiğini” öne sürerek kulüp üyeliğinden istifa etmek istediğini belirtti.

Köln kulübü, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, taraftarın elektronik postasının görüntüsüyle birlikte pembe bir Köln forması tasarımı paylaşarak taraftara teşekkür etti ve üyeliğinin sonlandırıldığı duyurdu.

https://twitter.com/fckoeln_en/status/1293131828841402369

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.