Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanlığı, “vale ve değnekçilere” yönelik yönetmelik taslağı hazırlıyor: “Bir kişinin yaptığı hata bütün valelere yüklenmemeli”

Kamera & Kurgu: Fazıl Alp Akiş

İçişleri Bakanlığı, korsan otoparkçılık yapan “değnekçi”leri engellemek ve vale hizmetlerine standart getirmek için yönetmelik taslağı hazırlıyor. Taslağa göre, vale hizmeti vermek isteyen işletmeler, bunu çalışma ruhsatına işletmek zorunda olacak ve müşteri vale hizmeti almaya zorlanamayacak. “Değnekçi”ler ise artık kaldırım kenarlarında ya da otopark ruhsatı olmayan alanlarda müşteriden zorla park ücreti isteyemeyecek.

Fazıl Alp Akiş ve Ali Macit, İstanbul‘un Nişantaşı semtinde vatandaşa ve valelere, yönetmelik düzenlemesi hakkında ne düşündüklerini sordu. Vatandaş “Yerinde bir uygulama” derken valeler, “Bir kişinin yaptığı hata, bütün valelere yüklenmemeli” diyerek tepki gösterdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.