Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Bahattin Akşit ile 20. yüzyılın sosyologları (8): Garfinkel, Berger ve Luckmann

Bu video, etnometodolojik yaklaşımın kurucusu Harold Garfinkel ile Gerçekliğin Toplumsal İnşası kitabının yazarları Peter Berger ve Thomas Luckmann‘ın fenomenolojik sosyolojinin gelişmesine yaptıkları katkılara bir giriştir. Berger Amerika’daki, Luckmann ise Avrupa’daki din ve sekülerlik araştırmalarına önemli katkılar yapmışlardır. Parsons’un kurucusu olduğu işlevselci yapısalcılık yaklaşımının hâkimiyetini kıran ve mikro günlük hayat sosyolojisinin gelişmesine yol açan kitaplardan birisini de 1963 yılında Berger yazmıştır: Invitation to Sociology / Sosyolojiye Davet. Parsons hakimiyetini yıkan diğer kitap ise şudur: C. Wright Mills’in Sociological Imagination / Sosyolojik Hayal Gücü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.