Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski Paris Belediye Başkan Yardımcısı Christophe Girard, bir çocuğu 10 yıl boyunca cinsel ilişkiye zorlamakla suçlanıyor

The New York Times, Fransa siyasetinin önemli isimlerinden, hâlâ Fransa siyasetinde ağırlığı olan eski Paris Belediye Başkan Yardımcısı Christophe Girard’a yöneltilen pedofili ve taciz suçlamasını sayfalarına taşıdı. Tacize uğradığını iddia eden isimse 46 yaşındaki Tunus asıllı erkek Aniss Hmaïd.

İddiaya göre, Hmaïd, 15 yaşından itibaren, on yıl boyunca, Tunus’ta tanıştığı Christophe Girard tarafından halen yaralarını taşıdığını söylediği sistematik istismara uğradı. Psikolojik olarak başlayan şiddet, Hmaïd 16 yaşındayken ilk kez cinsel istismara dönüştü. Takip eden yıllarda, Girard, genç adamı yirmi kez cinsel ilişkiye zorladı.

Aniss Hmaïd bugün 46 yaşında.

Christophe Girard sürekli devam eden istismarların karşılığında, Hmaïd’i Güney Fransa’daki yazlığında yardımcısı olarak işe aldı. Ayrıca siyasete girmeden önce yöneticisi olduğu moda devi Yves Saint Laurent bünyesinde Hmaïd’e geçici işler ayarladı. O günleri Hmaïd şu sözlerle anlatıyor: “Gençliğimden ve genç yaşımdan yararlanıp, kendi cinsel zevkleri için beni kullandı. Hayatımın yakıp yıkıldığını hissediyorum. Yaşananlar beni mahvetti.”

Aniss Hmaïd’in yaşadıkları daha önce de gündeme gelmiş ve hatta başka bir röportajda Girard’a bu konu sorulmuştu. Girard, aralarında cinsel bir ilişki olduğunu kesinlikle reddederken 1990’larda genç adamı işe aldığını ve onu “çocuğu gibi gördüğünü” söylemişti.

Girard’ın yakın bir arkadaşı da pedofili ile suçlanıyor

Christophe Girard, daha önce ilk kez 1974 yılında küçük yaştaki kızlar ve erkeklerle yaşadığı ilişkileri “16’ların Altında” adlı bir kitapta anlatan ve 2018 yılında yeniden pedofili ile suçlanan yazar Gabriel Matzneff’e destek olduğu ve yazarla arkadaşlığını sürdürdüğü için eleştiriliyor. 

Şimdi 84 yaşında olan Matzneff, Vanessa Springora’nın yazdığı kitapla birlikte yeniden Fransa’da gündeme geldi. Springora, yazdığı otobiyografik kitapta, kendisinin 14, Matzneff’in 50 yaşında olduğu sıralar, yazarla yaşadıklarını tüm gerçekliği ile anlattı. Kitap domino etkisi yarattı ve Matzneff’e yönelik birçok benzer suçlama geldi. Pedofili mağduru olduğunu kaydeden birçok kadın, yazardan şikayetçi oldu. Matzneff’in pedofili ve pedofiliye teşvik suçuyla hâkim karşısına çıkacağı kesinleşti. 

Ancak Hmaïd’in de aralarında olduğu aktivistler, yazara yönelik suçlama ile yetinmedi ve Paris Belediye Binası önünde Girard’a istifa çağrısı yaptı. Protestolar küçük gruplar halinde olsa da oldukça büyük etki gösterdi. Girard görevinden ayrıldığını duyurdu. Hmaïd’in açıklamaları, Matzneff skandalı ve Matzneff- Girard dostluğu böylece üst düzey bir politikacının koltuğunu bırakmasına neden oldu. Girard ayrıca, Matzneff’in yargılanacağı mahkemede tanık sıfatıyla ifade verecek. 

Aniss Hmaïd, yaşadıklarına ilk kez The New York Times’a anlatırken, kendisinin istisnai bir durum yaşamadığını, Tunus-Fransa arasındaki ilişkilerin de bu durumda etkili olduğunu anlatıyor. Hmaïd’e göre, olayların bir dayanağı Fransa ve eski sömürgesi Tunus arasındaki eşitsizlik. Bu durum güç, prestij ve mevki sahibi Fransızların bu tip olaylarda cesaret bulmasını sağlıyor. Hmaïd bu durumu “Bu düpedüz ırkçılık ve cinsel istismar, kültürel istismarın ve sömürgeciliğin bir türü” sözleriyle anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.