Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüsün ilk görüldüğü Vuhan kentinde binlerce kişinin katıldığı parti düzenlendi, sosyal mesafe ve maske unutuldu

Fransız haber ajansı AFP, koronavirüsün ilk kez görüldüğü ve dünyaya yayıldığı Çin’in Vuhan kentinde bir partide çekilen fotoğraflar yayınladı. Playa Maya Su Parkı’nda çekilen görüntülerde binlerce kişi eğlenirken görülüyor.

Ancak eğlenceye katılanlar ne sosyal mesafeyi dikkate aldı ne de maske taktı.

Partiye katılanlar, DJ’lerin çaldığı şarkılar eşliğinde dans etti.

https://twitter.com/AFP/status/1295345558270488577

Vuhan, salgın başladıktan sonra dünyada karantina altına alınan ilk şehir olmuştu. 76 gün boyunca kimsenin evlerinden çıkmasına izin verilmemiş, market alışverişleri bile belediye tarafından yapılmıştı. 8 Nisan’da ise karantina kaldırılmıştı. Haziran ayında ikinci dalga şüphesiyle kent nüfusunun tamamı (yaklaşık 10 milyon kişi) yeniden taramadan geçirilmişti. Vuhan’da yaklaşık 4 bin kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.