Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Gelin farklı bir Joe Biden hikayesi anlatalım

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kasım ayında yapılacak seçimlerde Demokratlar’ın başkan adayı olan Joe Biden’ın yedi ay önce Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söyledikleri üzerine bir yazı kaleme aldı. “Gelin farklı bir Joe Biden hikayesi anlatalım” başlıklı yazıda Yetkin, Biden’ın sözlerinin neden yedi ay sonra Türk siyasetini karıştırdığını yorumladı:

“Haber, tam o bölümü kesilmiş, yayına hazırlanmış vaziyette ilk olarak Iraklı Kürt gazeteci Arif Zêrevan’ın Twitter hesabında yayınlandı. Zêrevan, Kürdistan Demokratik Parti (lideri) Mesud Barzani’ye hayranlık derecesinde yakın bir gazeteci. Bu çerçevede, örneğin PKK’ya da karşı, Türkiye’nin Irak’taki askerî varlığına da. Suriyeli Kürtlerle de yakın irtibatı var. Bu haberin Zêrevan’dan çıkmasına dair bir komplo teorisi, iki de muhtemel senaryo bulunuyor. Pek ihtimal vermesem de komplo teorisi Ahval’de yayınlanan bir habere dayanıyor. Buna göre, video daha önce 13 Ağustos’ta, yani İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) anlaşma imzaladığı gün ‘Arap medyası’nda yayınlanmıştı. Bu insanın aklına ister istemez son zamanlarda Türkiye’nin karşısındaki her engelin arkasında BAE’nin bulunduğunu getiriyordu. Bu haber de belli ki Türkiye ile ABD arasında yeni bir pürüz olacaktı. Ancak Arap medyasında böyle bir haberi ben bulamadım, bu da maalesef Arapçamın olmamasından kaynaklanıyor, ancak Arap gazeteci dostlara sorduğumda, onlar da ilk olarak Ahval Arapça servisi ve Arif Zêrevan’dan öğrendiklerini söylediler. Özetle, komplo teorisi, videonun Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde yeni bir güvensizlik unsuru ortaya çıkarmak isteyen ülkelerden biri tarafından dolaşıma sürülmüş olması.”

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.