Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altı ilin baro başkanları, süresiz açlık grevindeki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için açıklama yaptı: “İtiraf etmeliyiz ki yetmedik”

Ankara, İstanbul, Kocaeli, Adana, İzmir ve Yalova barolarının başkanları “adil yargılanma” talebiyle süresiz açlık grevinde olan ve Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmeyen Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) avukatları Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için açıklama yaptı.

Açıklamada konuşan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “10 saat önce ıslak imzalarıyla tahliye kararı veren yargıçlar, 10 saat sonra hangi nedenle yakalama yönünde tutuklama kararı verdi?” diye sordu.  

 “İtiraf etmeliyiz ki yetmedik”

Durakoğlu, “Ankara’da uzunca bir süre devam eden eylemselliklerimiz içerisinde, Ebru’nun ve Aytaç’ın dile getirdiği ‘adil yargılanma’ hakkının çokça zikredildiği bir dönem yaşadık. Yapılması gereken her şeyi galiba süreç içerisinde barolar olarak yerine getirdik. İtiraf etmeliyiz ki yetmedik” dedi.

“Ölmek üzereler, artık sesleri duyulsun”

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ise “Bir yargılama görünümü ihtiyacı bile hissedilmedi” diye konuştu. Bunun bir hukuk cinayeti olduğunu söyleyen Sağkan şöyle devam etti: “Talep, adil yargılanma talebidir. Ölmek üzereler, talepleri adil yargılanmak. Artık sesleri duyulsun. İki avukatın gözlerimizle gördüğümüz, kulaklarımızla duyduğumuz, birilerinin bize anlattığı değil, bizzat şahit olduğumuz ve bırakın adil yargılanmayı, yargılanmaksızın ceza aldıkları şeyi, haykırışları duyalım artık.’’

Ne olmuştu?

ÇHD üyesi 18 avukat, “terör örgütü kurma ve yönetme” ile “terör örgütü üyeliği” ile suçlanmış ve 159 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Avukat Ebru Timtik’e 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Ebru Timtik 229, Aytaç Ünsal ise 198 gündür süresiz açlık grevinde.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.