Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İddia: Formula-1 Türkiye’ye geri dönüyor, ilk yarış 15 Kasım’da

İtalya Sky Sports’un iddiasına göre, Formula-1 yarışları bu sene Türkiye’ye geri dönüyor. Bunun yanı sıra, dün akşam (17 Ağustos) Bloomberg HT’nin Spor Saati programında bu konuya dair açıklamalar yapan Fatih Altaylı, bu seferki yarışın hükümet destekli değil, pistin işletmecisi Intercity destekli olduğunu iddia etti. Altaylı’nın Uluslararası Otomobil Federasyonu’ndan (FIA) edindiği bilgilere göre, yarış 15 Kasım tarihinde ve salgın ilerlemezse seyircili olarak yapılacak.

Yarışların Türkiye’de olmasının nedeninin dünya çapında yaşanılan koronavirüs salgını olduğunu öne sürüldü. Normal şartlarda Meksika ve Brezilya’da yapılması planlanan yarışların, 13-14-15 Kasım günleri da Intercity İstanbul Park Pisti’nde seyircili yapılması bekleniyor.

Serhan Acar: ”Somut bir görüşme yok”

Formula-1 yarışlarının spikerlerinden Serhan Acar, iddialar ile ilgili Medyascope‘a konuştu. Acar, ”Henüz somut bir adım atılmadı, görüşmeler devam ediyor fakat şu ana kadar resmi bir açıklama yok” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.