Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siyasi gerilimin gölgesinde futbol: Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme maçında Yunan temsilcisi PAOK önüne çıkıyor

Süper Lig’de 2019-2020 sezonunu üçüncü sırada tamamlayan Beşiktaş, Trabzonspor’un UEFA’dan aldığı ceza nedeniyle Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turlarına katılma hakkı kazanmış ve Yunanistan temsilcisi PAOK’la eşleşmişti. Maç koronavirüs salgını nedeniyle UEFA’nın aldığı tedbirler kapsamında tek maç eleme usulü ve seyircisiz olarak bu akşam (25 Ağustos) oynanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme mücadelesi verecek olan Beşiktaş, kamp kadrosunu dün açıkladı. 

Siyasi tansiyon yüksek

PAOK eşleşmesi belli olduktan sonra, Beşiktaşlı taraftarlar Yunan temsilcisinin Twitter hesabında Atatürk resimlerini paylaştı. Bunun üzerine PAOK, verilen yanıtları gizledi.

https://twitter.com/otagspor/status/1292781465080672257?s=12

Aradan birkaç gün geçtikten sonra PAOK Başkanı Ivan Savvidis, normal şartlarda Yunanistan’da şifreli yayınlanacak maçın, şifresiz yayınlanacağını açıkladı. Savvidis, “Bu maç tüm Yunanistan için önemli. Tüm Yunanistan’ı temsil ediyoruz. Herkese açık olacak” dedi. Savvidis daha önce sahaya silahla girdiği için üç sene men cezası almıştı. 

Savvidis’in bu kararı üzerine Türkiye’de de Beşiktaş-PAOK maçının şifresiz yayınlaması kararı alındı. Beşiktaş-PAOK maçı Türkiye saati ile 21.00’de başlayacak ve Kanal D’den naklen yayınlanacak. 

Sergen Yalçın: “Heyecanlıyız

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, PAOK maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında “Ligler bittikten yaklaşık 10 gün sonra hazırlıklara başladık. İki haftalık bir hazırlık dönemi geçirdik. Elimizden geldiği kadar bu maça hazırlandık. PAOK’un Yunanistan’ın iyi takımlarından biri olduğunu biliyoruz. Gelen ve ayrılan arkadaşlarımız oldu. Biraz da şansı olan takım turu geçecek. Heyecanlıyız, ilk defa Şampiyonlar Ligi elemesi oynuyoruz ekip olarak. Devam edip gruplara kalmak istiyoruz” diye konuştu.

Yalçın, eksik ve sakat oyuncular hakkında da “Adem Ljajic’in sakatlığı var, Douglas ile konuştum ama hazır olmadığını söyledi. Ljajic takım antrenmanlarına hiç katılamadı. Oyuncularımızı bu maça konsantre etmeye çalıştık. Bizim için çok önemli bir maç. Bu tur, mutlaka geçilmesi gereken bir tur” dedi. 

PAOK hakkında değerlendirmelerde bulunan Sergen Yalçın şunları söyledi: “Tek maç olması tabii ki handikap. Sağlam duran bir karakter yansıtmak istiyoruz. PAOK bizden önce başladı hazırlıklara. Onların sistemi farklı, 3-5-2 oynuyorlar. Biz onlara, onlar da bize hazırlanıyor. Kontrollü bir oyun oynamayı düşünüyoruz. Hazırlık maçı oynayamadık, zamanımız olmadı. Yarın ilk maçımızı oynayacağız ve kolay olmayacak. Oyuncularımız sahada nasıl bir cevap verecek, biz de merak ediyoruz. Şu an onunla ilgili yorum yapmak zor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.