Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Yunanistan şimdiden Doğu Akdeniz oyununu yitiriyor

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, Doğu Akdeniz gerginliğini yorumladı. “Yunanistan şimdiden Doğu Akdeniz oyununu yitiriyor” başlıklı yazısında Yetkin, “Maas yola çıkmadan önce amacının ‘Bölgede doğrudan görüşmelere başlanması’ yani Yunanistan ve Türkiye’nin Akdeniz’deki karasuları ve münhasır ekonomik bölge sınırları üzerine diyaloğa başlamasını sağlamak olduğunu söyledi. Oysa Türkiye ile ikili diyalog Atina’nın istediği bir şey değil. Nitekim Dendias, Maas ile görüşmesinde Türkiye’nin karşısına AB olarak çıkılması gerektiğini söyledi. Oysa aynı Dendias ve Başbakan Kriyakos Miçotakis, AB üyesi Almanya’nın arabuluculuğunu kabul ederek zaten bu tezlerini çürütmüş bulunuyor. Almanya, her iki ülkenin de NATO müttefiki olarak arabuluculuk önerdiğinde zaten AB’nin bir bütün olarak Yunanistan’ın yanında yer almayacağını göstermiş olmadı mı? Maas, Atina’dan ayrılmadan AB’nin Yunanistan’a destek vaat etti gerçi ama mevcut gerçekler bunun diplomasi icabı söylendiği izlenimini veriyor” dedi.

Murat Yetkin‘in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.