Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Derelerin Kardeşliği Platformu: “Yurt genelindeki bütün HES projeleri durdurulup, iptal edilinceye kadar, anayasal, yasal, demokratik ve yaşamsal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız”

Son günlerde özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan sel, su baskını ve heyelan gibi afetlerin ardından, Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP), 27 Ağustos Perşembe günü “HES’ler Kimleri Besler?” başlıklı bir açıklama yaptı.

“Sudan sebeplerle HES’lere karşıyız” denilen DEKAP açıklamasında, “Doğal yaşam alanlarına geri dönüşümsüz zararlar verip, doğal yaşamı katleden HES’ler, hiçbir koşulda çevreci sayılamaz” ifadelerine yer verildi.

DEKAP’ın açıklamasının tamamı şöyle:

HES’ler Kimleri Besler?

Bizler,

SU’dan sebeplerle HES’lere karşıyız!

Doğal yaşam alanlarına geri dönüşümsüz zararlar verip, doğal yaşamı katleden HES’ler, hiçbir koşulda çevreci sayılamaz!

Doğayı yok eden ‘Doğal’ olamaz.

İyi HES yoktur.

HES’ler çözüm değil, sorundur!

Doğu Karadeniz’deki iklimsel değişikliğin de, sel ve heyelanların da müsebbibi HES’lerdir!

Yüzyıllardır üreterek var ettiğimiz yaşam alanlarımızdan, geçmişimiz ve coğrafyamızdan koparıp yurtsuzlaştıran, suyumuza, toprağımıza, havamıza göz koyan hiçbir girişime sessiz kalmayacağız.

Bizler;

Tamamen bağımsız yerel bir halk hareketi olan Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) ve bileşenleri olarak, yurt genelindeki bütün HES ve benzeri rant projeleri durdurulup, iptal edilinceye kadar, ayrımsız olarak tüm HES ve rant projelerine karşı anayasal, yasal, hukuki, demokratik ve yaşamsal haklarını sonuna kadar kullanacağız.

Yeşil Yol gibi yayla yolları, taşocakları, maden aramaları, nükleer ve termik santraller, deniz dolguları, dere ıslahları karşısında da aynı kararlılıkla duracağız.

Biline!

DEKAP Yürütme Kurulu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.