Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Giresun’da can kaybı sekize yükseldi, dokuz kişi için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

Giresun’da önceki akşam saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağmur, beraberinde sel ve heyelana yol açtı. Yağışların ardından, beşi jandarma ve biri iş makinesi operatörü olmak üzere altı kişi, Tirebolu- Doğankent yolunda menfezin çökmesi sonucu dereye düşerek hayatını kaybetti.

Tirebolu-Doğankent yolunda, içinde beş jandarma personelinin bulunduğu aracın, menfezin çökmesi sonucu dereye düştüğü bölgede sabahtan bu yana yapılan arama çalışmalarında bir jandarma görevlisinin daha cansız bedeni bulundu. Böylece sel felaketinde ölenlerin kaybedenlerin sayısı sekize yükseldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ikisi jandarma toplam sekiz kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Arama-kurtarma çalışmaları sürüyor

Afetin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bölgede, dokuz kayıp kişi için arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Arama çalışmalarına, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin yanı sıra, özel dalgıç timleri de eşlik ediyor. Ekipler, arama çalışmalarını, iki uzman çavuşun cansız bedenine ulaşılan bölgede yoğunlaştırdı. Sahil Güvenlik ekipleri de bölgede drone’la havadan tarama yaparak çalışmalara eşlik edecek.

 Selin izleri silinmeye çalışılıyor

Sağanak özellikle Giresun’un Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde etkili oldu. Bu bölgede, sağanağın yol açtığı sel ve heyelan sonucunda 17 bina yıkıldı, 361 yapı hasar gördü.

Giresun Valiliği, yaşanan felaketle ilgili açıklama yapmadı

Giresun Valiliği’nin resmi internet sitesinde, 20 Ağustos Perşembe günü ve sel felaketinden bir gün önce 21 Ağustos Cuma günü halkı, sağanak yağışa karşı uyarmak amacı ile açıklama yayımlanmıştı. Ancak sekiz can kaybının yaşandığı, dokuz kişinin arama kurtarma çalışmalarına devam edildiği sel ve heyelanla ilgili valiliğin resmi sayfasında açıklama mevcut değil.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.