Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Okullar “uzaktan” açıldı – Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: “Böyle buruk başlamak kötü ama başlamak güzel”

2020-2021 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Koronavirüs nedeniyle 21 Eylül’e kadar “uzaktan” devam edecek dersler için ilk zili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çaldı. Ankara’daki Muazzez Karaçay İlkokulu’nun öğretmenleriyle birlikte saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuyan Bakan Selçuk, “Uzaktan eğitimle başladığımız bu süreci ayın 18’ine kadar sürdüreceğiz” dedi.

Selçuk, 21 Eylül’den sonraki süreci halen planladıklarını, öğretmen ve öğrencilerin neyi, nasıl yapacaklarıyla ilgili kuralların ve ders çizelgelerinin belirlendiğini belirterek şöyle konuştu:

“İlk kez öğrenciler olmadan bir sınıfta bulundum. Bu çok büyük bir burukluk veriyor. Öğrencilerin feryadını duymalıydınız. Bana öyle mesajlar veriyorlar ki hani ‘Açın artık’ gibi bir bağırtı duydum oradan. Öğretmenlerimiz de çocuklarımız da birbirilerine büyük bir özlem taşıyorlar. Ancak hep söylediğimiz şey şu: Risk varsa biz yokuz. Şu anda açılmamasının daha uygun olduğu konusunda ortak bir kanaat oluştu. ‘Uzaktan başlayalım’ ve böyle de devam edeceğiz.”

“Uzaktan eğitime bütün dünya ülkeleri gibi hazırlıksız yakalandık” diyen Selçuk, konuşmasını şöyle tamamladı: “O hazırlıksızlığımız artık yok. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) televizyonundaki ve internetteki içerikler, öğretmen eğitimleri, ders çizelgeleri. Bunların tümünde çok büyük mesafe aldık. Böyle buruk başlamak kötü ama başlamak güzel.”  

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 18 Eylül’e kadar devam edecek uzaktan eğitim programına ilişkin çizelgeyi resmi Twitter hesabından paylaştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.