Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saldırıya uğrayan Barış Atay, Süleyman Soylu’ya seslendi: “Nerede kalmıştık?”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, gece saatlerinde İstanbul Kadıköy’de kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Beş kişi oldukları sanılan grubun Atay’a karanlık bir sokakta saldırdıkları ve yere düşen milletvekilini tekmeledikleri öğrenildi.

Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde tedavisi süren ve gece boyunca gözlem altında tutulan Atay’ın sağlık durumuna dair ilk açıklama TİP’ten geldi. TİP, Barış Atay ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında dün sosyal medya üzerinden yaşanan diyaloğun milletvekilini hedef haline getirdiği belirtildi ve “Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece ‘kimliği belirsiz’ bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz” denildi.

Tedavisinin ardından hastane çıkışı açıklama yapan Atay ise “Şu an iyiyim, ciddi bir şey yok” derken, polise verdiği ifadede “Bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu’dur” dedi.

Saldırıya uğrayan Atay, Soylu’ya yönelik paylaşımlarına bugün de devam etti.

Ne olmuştu?

Barış Atay, Twitter üzerinden Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat eden 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile önce tutuklanan ve sonra tahliye edilen Musa Orhan’ı kastederek ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da etiketleyerek “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” paylaşımını yapmıştı.

Soylu ise Atay’ın tweet’ine, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermiş ve aynı günün gecesinde Atay saldırıya uğramıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.