Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atını yumruklayan jokey Halis Karataş’a 60 gün hak mahrumiyeti ve 562 TL para cezası verildi

Bindiği ata yumruk atarken görüntülenen jokey Halis Karataş’ın cezası belli oldu. Komiserler Kurulu, ünlü jokeye 60 gün hak mahrumiyeti ve 562 TL para cezası verdi. Bir Enternasyonel Boğaziçi Koşusu şampiyonluğu ve altı Gazi Koşusu şampiyonluğu bulunan 47 yaşındaki Karataş, olayın ardından hatalı olduğunu kabul ederek özür dilemiş ve kendi kararıyla bir ay at binmeyeceğini söylemişti.

Bugün (2 Eylül) Veliefendi Hipodromu‘nda toplanan Komiserler Kurulu, 26 Ağustos’ta koşulan İstanbul koşusunun yedinci ayağı öncesi bindiği Arts Man isimli ata yumruk atarken görüntülenen jokey Halis Karataş‘ın cezasını belirledi. 31 Temmuz tarihinden başlamak üzere 60 gün hak mahrumiyeti cezası alan Karataş ayrıca 562 TL para cezasına çarptırıldı. Ünlü jokey cezası bitene kadar yarış tesislerine de giremeyecek.

Karataş olayın yaşandığı gün peş peşe iki açıklama yaparak hatalı olduğunu söylemiş ve herkesten özür dilemişti. Kendi kararıyla bir ay at binmeyeceğini söyleyen Karataş, Gazi Koşusu’nda dereceye girmesi halinde alacağı ikramiyeyi de hayvanları koruma derneklerine bağışlama sözü vermişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.