Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Tabipleri Birliği açıkladı: Sekiz günde sekiz hekim ve bir hemşire koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Twitter üzerinden koronavirüs nedeniyle sekiz günde sekiz hekimin hayatını kaybettiğini duyurdu. TTB’nin açıklamasına göre, son sekiz günde hekimler Engin Ünaldı, Ahmet Aydın Şener, Refik Çaylan, Turgut Erkutlu, Muhammad Mushavah, Nevruz Erez, Mehdi Tasouji ve Mehmet Hozikligil enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti.

Sekiz hekimin siyah beyaz fotoğraflarının yer aldığı sosyal medya paylaşımında, “8 günde 8 hekim… Covid-19 enfeksiyonu nedeniyle hayatını kaybetti. Eksildik. #Ölüyoruz Ölümlere alışmak istemiyoruz” denildi.

TTB ayrıca, yaptığı bir diğer paylaşımda bir hemşirenin de hayatını kaybettiğini açıkladı.

Twitter paylaşımında “Ekip arkadaşımız Hemşire Şenay Şahin’i de Covid-19 salgınında görevinin başında kaybettik. Yakınlarının ve sağlık camiamızın başı sağ olsun” denildi. Hemşire Şenay Şahin, Kayseri’nin Develi ilçesinde 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışıyordu.

2019 yılında kolon kanseri teşhisi konulan Şahin’in raporlu olduğu için aktif olarak çalışmadığı, 2 Ağustos’ta Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yüksek ateş şikayeti ile başvurduğu, 20 gün boyunca Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gördüğü ve yoğun bakımda iken hayatını kaybettiği öğrenildi.

Beş gün önce TTB, Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman imzalı bir bildiri yayımlamış, o gün itibarıyla salgında ölen doktor sayısının 32’ye ulaştığını duyurmuştu. TTB ayrıca, alınabilecek önlemler için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan randevu talep ettiklerini, Türkiye’de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanı oranının dünya genelinde ilk sırada yer aldığını belirtmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.