Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Tabipleri Birliği #Ölüyoruz etiketiyle açıkladı: Sekiz günde 13 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Koronavirüsten en ağır etkilenen gruplardan biri sağlık çalışanları. Türk Tabipleri Birliği (TTB) de durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi. TTB, sekiz günde 13 sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

TTB bugün, eski Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı ve işyeri hekimi Dr. Seyit Ahmet Okur‘un salgın nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Paylaşım Twitter üzerinden #Ölüyoruz etiketiyle yapıldı. Okur’un yakınlarına ve meslektaşlarına başsağlığı dilendi.

TTB, ayrıca daha önce koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Engin Ünaldı, Ahmet Aydın Şener, Refik Çaylan, Turgut Erkutlu, Murat Yumruk, Hasan Aslan, Kerim Koçoğlu, Muhammad Mushavah, Nevruz Erez, Şenay Şahin, Mehdi Tasouji ve Mehmet Hozikligil’i de yeniden andı.

TTB, hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının siyah beyaz fotoğraflarını paylaşarak, ‘‘Pandemi günlerinde insanlar ölüyordu. Birinciliği beyaz önlüklülere verdiler. Ölümlere alışmak istemiyoruz’’ açıklamasını yaparak rakamları kamuoyu ile paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.