Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce “Memleket Hareketi”ni Sivas’tan başlattı: “Amacımız muhalefete muhalefet etmek değil”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 2018 yılındaki seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, “Memleket Hareketi”ni Sivas Kongresi’nin 101. yıldönümünde çok sıcak bir eylül gününde Sivas’tan başlattı.

Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla İstanbul’dan Sivas’a giden İnce, uçağa bindiğinde alkışlarla karşılandı.

Sivas Nuri Demirağ Havalimanı’nın dışında, açık alanda bir mini miting düzenleyen İnce, hareketin startını Kurtuluş Savaşı’nın simge şehirlerinden Sivas’ta verdiğini ilan etti. 

Ağırlıklı olarak İzmir, İstanbul ve Ankara’dan Sivas’a gelen kişilere seslenen İnce, koronavirüs salgını nedeniyle ziyaretlerinin  “sembolik” olacağını, büyük kalabalıkları daha önce topladığını söyledi. 

İnce: “İktidar çok zayıf ama muhalefet ürkek”

İktidarın çok zayıf olduğunu ancak muhalefetin ürkek olduğunu söyleyen İnce, konuşmasında bol bol cumhurbaşkanlığı adaylığı günlerine ve mitinglerine göndermelerde bulundu.

“Memleket Hareketi”nin parti içi muhalefet olmadığını açıklayan İnce, “Amacımız muhalefete muhalefet etmek değil, iktidar” dedi. 

Konuşmasında ekonomiden Suriyeli göçmenlere, öğretmen ve memurların sorunlarından kadına şiddete kadar birçok konuya değinen İnce, siftahsız esnafı, kendilerini yalnız hisseden Atatürkçüler’i, endişeli muhafazakârları, AKP’ye koltuk değneği olmaktan sıkılan milliyetçileri yanlarında görmek istediklerini söyledi. 

Sivas Kongre Binası ve Madımak Oteli’ne ziyaret

Yarım saatlik konuşmanın ardından İnce ve beraberindekiler, Sivas Kongre Binası’nı ziyaret etti. Kısa süren ziyaretin ardından İnce, cuma namazını kıldı. Sivaslılar Muharrem İnce’nin konvoyuna el sallayarak cevap verdi. İnce kimi vatandaşlarla sohbet etti. 

Cuma namazının ardından Madımak Oteli’ne ziyarette bulunan İnce, “Geçmişin acılarını dindiremeyiz ama geleceği daha iyi tasarlayarak daha mutlu kılabiliriz” dedi. 

Sivas’tan Ankara’ya otobüsle hareket etmeden önce, son olarak Savona Oteli’nin önünde konuşan İnce, tam kadrolarını 29 Ekim’de açıklayacaklarını belirterek beraberindeki 11 kişilik ekibini tanıttı: 

Ali Tunç Can, yönetici

Mehmet Kazancıoğlu, iş insanı

Osman Serkan İleri, iş insanı

Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, akademisyen

Özgün Öztunç, avukat

Onur Cingil, avukat

Serkan Ufuk Akgün, iş insanı

Hüseyin Baraner, turizmci

Erkin Şahinöz, ekonomist

Burak Hasar, diş hekimi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.