Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Yunanistan’la savaş çıkmıyor, meraklılarına duyurulur

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazıda, bir süredir devam eden ve Yunanistan dahil birçok ülkeyle siyasi gerilime sebep olan Doğu Akdeniz krizini ele aldı.

Yetkin, “Türkiye ile Yunanistan arasında savaş çıkmayacağı, işin yatıştırılacağı zaten öteden beri belliydi” diyerek başladığı yazıda, Avrupa Birliği’nin (AB), Türkiye üzerinde önemli bir yaptırım gücü kalmadığını ama Türkiye’nin elinde AB’ye karşı kullanabileceği bir “göç kartı”nın olduğunu belirtti.

Yunanistan’ın Meis ve karasularını 12 mile çıkarma konusunda haksız olduğunun farkında olduğunu belirten Yetkin, “Yunanistan’ın mevcut deniz hukuku sözleşmesinin de mimarlarından sayılan, kıdemli hukukçu Christos Rozakis’in başına gelenler bunun örneği. Geçmişte, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Başkan Yardımcılığı yapmış olan Rozakis, bir televizyon programında ‘Uluslararası Adalet Divanı’na götürürsek Meis’i kazanamayabiliriz’ dediği için Atina Üniversitesi’nden uzaklaştırıldı, Dışişleri Bakanlığı’ndan istifaya zorlandı. Ege’nin iki yakasında sadece musakka ile cacık benzeşmiyor, değil mi?” diye sordu.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.