Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 51, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 31”

Sağlık Bakanlığı koronavirüs salgınına ilişkin güncel verileri paylaştı. Bugün 117 bin 113 test yapıldı, yeni vaka sayısı 1.612 oldu. Son 24 saatte 53 kişi hayatını kaybederken 1.021 kişi ise iyileşti. Toplam test sayısı 7 milyon 583 bin 200’e, toplam vaka sayısı 276 bin 555’e, toplam ölüm sayısı ise 6 bin 564’e çıktı. Ağır hasta sayısı 1.076 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır’da yaptığı açıklamada salgınla mücadeledeki son durum hakkında şu bilgileri paylaştı: “Türkiye genelinde yatak doluluk oranı yüzde 51, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 68, solunum cihazı doluluk oranı yüzde 31’dir. Filyasyon ekiplerimizin sayılarını hızla artırıyoruz. Temaslılara ulaşma süremizi kısaltıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.