Gelişigüzel attığı top, çizgi hakemine isabet eden Djokovic, Amerika Açık’tan diskalifiye edildi

Dünyanın bir numaralı erkek tenisçisi Novak Djokovic, oyun sırasında sinirlenip gelişigüzel vurduğu topun çizgi hakemine isabet etmesi üzerine Amerika Açık Tenis Turnuvası’ndan (US Open) diskalifiye edildi. Olay sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılmadan tesisleri terk eden Djokovic, daha sonra yaşanan olayla ilgili bir özür mesajı yayınladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl seyircisiz olarak düzenlenen Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda dünya bir numarası Sırp raket Novak Djokovic, İspanyol rakibi Pablo Carreno Busta ile oynadığı dördüncü tur maçında, sayı sonrasında sinirlenerek cebinden çıkardığı topa gelişigüzel vurdu. Djokovic’in fırlattığı topun boğazına çarpması sonucu çizgi hakeminin bir süre nefes almakta zorlandığı belirtildi. Djokovic, olayın ardından hemen çizgi hakeminin yanına giderek özür diledi.

Koronavirüs salgını sebebiyle şubat ayının ardından ilk kez Amerika Açık serisiyle başlayan ATP Dünya Turu’nda Djokovic, dünyanın en önemli tenis organizasyonlarından US Open’a 2020 yılında hiç maç kaybetmeden gelmişti. 17 Grand Slam’iyle, bu tunuvaya katılmayan Roger Federer ve Rafael Nadal ile yarışında avantaj elde etmek isteyen Djokovic, diskalifiye edilmesinin ardından turnuvada kazandığı sıralama puanları ve para ödülünden de men edildi.

Amerika Açık’ın resmi hesaplarından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Grand Slam kural kitabına uygun olarak, sahada kasıtlı olarak tehlikeli, pervasızca veya sonuçları ihmal ederek topa vurma eylemlerini takiben, Amerika Açık Turnuvası Hakemi, 2020 Amerika Açık’tan Novak Djokovic’i diskalifiye etmiştir. Diskalifiye edildiği için Djokovic, turnuvada kazanılan tüm sıralama puanlarını kaybedecek ve meydana gelen olayla ilgili olarak kesilen herhangi veya tüm para cezalarına ek olarak turnuvada kazanılan para ödülü için para cezasına çarptırılacaktır.”

Olayın ardından basın toplantısına girmeden turnuva tesislerini terk eden Djokovic, resmi sosyal medya hesaplarından bir özür mesajı yayınladı. Djokovic mesajında şunları kaydetti: “Bu olay beni gerçekten üzdü ve boşluğa düşürdü. Çizgi hakeminin durumunu sordum ve Tanrıya şükür turnuva yetkilileri iyi olduğunu söyledi. Onu bu kadar strese soktuğum için çok üzgünüm. Çok kasıtsız ve çok yanlış. Mahremiyetine saygı duyduğum için adını açıklamayacağım. Diskalifiye konusuna gelince, içime dönüp hayal kırıklığım üzerinde düşünmem ve bunları bir oyuncu ve insan olarak büyümem ve evrilmem için bir derse dönüştürmem gerekiyor. Bu davranışımdan ötürü Amerika Açık Turnuvası’ndan ve ilgili herkesten özür dilerim. Takımıma ve aileme destek oldukları için ve hayranlarıma her zaman yanımda oldukları için çok minnettarım. Teşekkür ederim ve çok üzgünüm.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.