Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Maske artık meskenler dışındaki tüm alanlarda zorunlu

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında ek genelge gönderdi. Genelgeye göre ülke genelinde meskenler hariç tüm alanlarda maske zorunlu oldu. 

Kısıtlamaların kaldırılması ve havaların ısınmasıyla beraber koronavirüs hasta ve ölüm sayısında ciddi artışlar yaşanmaya başladı. Virüsün yayılma hızının da arttığı bu günlerde alınan yeni karara göre kamuya açık tüm alanlarda (cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) vatandaşlara istisnasız maske takma zorunluluğu getirildi. 

Genelgede sosyal mesafe kurallarının altı tekrar çizildi: Koltuk kapasitesini veya yolcu alımını azaltmayan toplu ulaşım araçlarında ayakta yolcu alınmasına müsaade edilmeyecek. Aynı zamanda raylı sistemlerde (Marmaray, metro, tramvay vb.) fiziki mesafe kurallarına aykırı olmayacak şekilde hangi sayıda ayakta yolcu alınabileceği il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları tarafından tespit edilecek. Yolcuların yeterince bilgilendirilmesi için de levha/tabela herkesin görebileceği şekilde asılacak ve ayaktaki yolcuların durabileceği yerler fiziki olarak işaretlenecek.

Yine sosyal mesafe kurallarına uyulmasını sağlamak için restoran, kafe vb. tüm yeme, içme ve eğlence mekanlarında saat 24’ten sonra müzik yayınına izin verilmeyecek. 

Kurallara uyulması için sürekli denetimler yapılacak. Kurallara uyulmaması durumunda uygulanan idari para cezalarının icra edilmesi konusunda vali veya kaymakamlar devreye girecek. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.