Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ordu Korgan’da HES protestoları – CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun: “Hem hukuki, hem siyasi desteği vereceğimizi söyledik’’- AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu: “Eğer vatandaşlara zarar verecekse ben şahsi olarak onaylamam”

Ordu’nun Korgan ilçesine bağlı Çiftlik Köyü’nde, hidroelektrik santral (HES) yapılması planlanıyor. Projeye karşı çıkan köylüler, bu ay üçüncü kez jandarma ve iş makineleriyle karşı karşıya geldi. Özel bir şirket tarafından yürütülen HES projesine karşı çoğunluğu kadınlardan oluşan eylemcilerin direnişi sonucunda iş makineleri köyden ayrılmak zorunda kaldı.

Medyascope, Çiftlik Köyü Muhtarı Gülefendi Atiklik, AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’la görüştü. 

Muhtar Gülefendi Atiklik, bölgede HES istemediklerini ancak sorunlarını dinleyecek muhatap bulamadıklarını söyledi. Projeden vazgeçilmezse köy halkıyla birlikte direnmeye devam edeceklerini belirten Atiklik, “Halk ‘Yaptırmayacağız’ diyor. Benim de halkın yanında yer almam gerekiyor çünkü bu halk seçti beni’’ dedi. Köyün tek sıkıntısının HES olmadığını söyleyen Atiklik, aynı zamanda köyden geçen ırmağa kanalizasyon atıklarının aktığını ekledi ve ‘’Köyümüzde önceden Ordu Belediyesi’ne bağlı bir arıtma tesisi vardı, Ordu büyükşehir olduktan sonra, arıtma çalışmıyor, şu an yok. Köyümüzdeki ırmak sadece HES’le değil kanalizasyon atıklarıyla da tehlike altında’’ diye konuştu.

HES projesiyle ilgili milletvekillerine ve belediye başkanlarına ulaşmaya çalıştıklarını belirten Atiklik, “Sıkıntı çok, herkese ulaşmaya çalışıyoruz ama bizi ciddiye alan bir muhatap bulamıyoruz. Biz hizmete karşı değiliz ama rahatsızlığımız çok ciddi” dedi. 

AKP’li Gündoğdu: “Onlar beni ziyaret etti. Ben de onlardan yana olduğumu söyledim”

Çiftlik Köyü Muhtarı Gülefendi Atiklik’nin ‘’Muhatap bulamıyoruz” iddiasını kabul etmeyen AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Onlar beni ziyaret etti. Ben de onlardan yana olduğumu söyledim. Bizim orada santral falan yapılacağından haberimiz yoktu. Eğer vatandaşlara zarar verecekse ben şahsi olarak onaylamam’’ diye konuştu. 

CHP’li Torun: “Hem hukuki hem siyasi desteği vereceğimizi söyledik”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ise “Ben ve CHP’li diğer milletvekilleri orayı ziyarete gittik. Toplantı yaptık, oradaki insanlara hem hukuki hem siyasi desteği vereceğimizi söyledik” dedi. Torun, “Muhatap bulamıyoruz” iddiasına da “Bu durum olsa olsa AKP’li milletvekilleri için geçerlidir” diye yanıt verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.