Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, ildeki yeni belirlenen maden sahaları ile ilgili konuştu: “Bedeli ne olursa olsun doğamızın tahrip edilmesini izin vermeyeceğiz”

Türkiye’de, yeni belirlenen maden sahaları ile ilgili ihale süreçlerinin yapılmasına kısa bir zaman kalırken Tunceli’de belirlenen 11 maden sahası için Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sert konuştu. Dünyada ülkelerin madenleri çıkarma ve işletme ihtiyacı olduğunu bildiklerini ve bunu doğaya zarar vermeden çıkaran ülkeler olduğunu söyleyen Maçoğlu, “Ama Türkiye’de maden çıkarma işi bizi ürkütüyor ve korkutuyor. Bakın Kaz Dağları’nın haline, bakın Erzincan’ın haline. Biz bedeli ne olursa olsun doğamızın tahrip edilmesini izin vermeyeceğiz” dedi.

Alevi yurttaşlar için kutsal olan Tunceli Ovacık Munzur’daki gözelere yapılan peyzaj projesini de eleştiren Belediye Başkanı Maçoğlu, “Halka, inanç gruplarına sivil toplum kuruluşlarına, belediyelere bile danışmadan hazırlanan projeler ile yine kutsallara ve doğaya zarar veriliyor. Orada bir düzenleme yapılması gerekiyor biz de bunu istiyoruz. Ama böyle paylaşılmadan kendilerine göre bir proje hazırlayarak bu işler yapılmaz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.