Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsveçli gazeteci Kim Wall cinayetinde yeni gelişme: Katil Peter Madsen suçunu itiraf etti

Gazeteci Kim Wall’u öldürdüğü gerekçesiyle 2018 yılında müebbet hapis cezasına çarptırılan Danimarkalı denizaltı mühendisi ve mucit Peter Madsen, katıldığı bir canlı bağlantıda Wall’u öldürdüğünü itiraf etti. Madsen, daha önce ifadesini birkaç kez değiştirmiş ancak suçunu hiçbir zaman itiraf etmemişti. 

Gazeteci Kim Wall

İsveçli gazeteci Kim Wall’a cinsel saldırıda bulunmak ve öldürmekle suçlanan denizaltı mühendisi Peter Madsen, çarşamba günü (9 Eylül) canlı yayınlanan bir belgeselde suçunu itiraf etti. Belgesele telefon ile bağlanan Madsen, 2017 yılında Wall’u öldürüp öldürmediği sorusuna “evet” cevabını vererek “Sadece bir suçlu var, o da benim” diye konuştu. 

Ne olmuştu? 

New York Times ve The Guardian gazetelerinin muhabiri Kim Wall, 11 Ağustos 2017 tarihinde Madsen’in denizaltısında Madsen ile bir söyleşi yapmak için buluştuktan sonra ortadan kaybolmuştu.

Madsen, polise verdiği ilk ifadede röportaj tamamlandıktan sonra Wall’u denizaltından karaya bıraktığını ve daha sonra Wall’a ne olduğunu bilmediğini öne sürmüştü. Daha sonra ifadesini değiştiren Madsen, Wall’un denizaltında yaşanan bir kaza sonucu öldüğünü ve olay anında kendisinin yapacak bir şeyi olmadığını belirtmişti.

Madsen’in bilgisayarında incelemelerde bulunan polis, içinde kadınlara işkence edilen ve kadınların öldürüldüğü videolara rastladı. Madsen’in eski sevgilileri, Madsen’i “zorba bir sadist” olarak tanımladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.