Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de koronavirüs yardım paketinden 70 milyon dolar çalındı

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bir Amerikan Futbol Ligi (NFL) oyuncusunun da dahil olduğu 57 kişi, hükümetin koronavirüsten zarar gören işletmeler için oluşturduğu yardım paketinden 70 milyon dolar çaldıkları suçlamasıyla yargı önüne çıkıyor.

ABD Adalet Bakanlığı tarafından 10 Eylül Perşembe günü yapılan açıklamada, dolandırıcıların koronavirüs krizinden zarar gören ABD işletmelerini desteklemek üzere oluşturulan Maaş Çeki Koruma Programı‘ndan (Paycheck Protection Program) 70 milyon dolar çaldığını ve suçlamalarda bir Amerikan Futbol Ligi oyuncusunun da isminin geçtiğini belirtildi. 

Ağustos ayında sonlandırılan yardım programından yararlanan bazı dolandırıcıların, yardım olarak aldıkları paraları spor arabalar, daireler ve lüks eşyalar için harcadıkları ortaya çıktı.

AFP’nin haberine göre hükümet yetkilileri, yaklaşık 30 milyon doları çalınmaktan son anda kurtardı.

Maaş Çeki Koruma Programı, ABD’de koronavirüs salgının ekonomik etkilerini azaltmak için oluşturulan 2,2 trilyon dolarlık CARES Yasası‘nın bir parçasıydı. Programın temel amacı, koronavirüs döneminde işten çıkarmaları önlemek ve küçük işletmelerin salgının negatif etkileriyle mücadele etmesine yardımcı olmak.

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Suç Dairesi’nin Başsavcı Yardımcısı Brian C. Rabbitt, 10 Eylül Perşembe günü gazetecilere verdiği demeçte, 57 kişinin Maaş Çeki Koruma Programı’ndan 175 milyon dolardan fazlasını çalmaya teşebbüs etmekle suçlandıklarını söyledi. Rabbitt, dolandırıcılık faaliyetlerinin ülkenin farklı yerlerinde gerçekleştiğini ve bazı grupların veya organize suç örgütlerinin sahte işletmeler yaratıp kredi talebinde bulunarak programdan milyonlarca dolar yardım aldıklarını söyledi.

NFL takımlarından New York Jets’in oyuncusu Josh Bellamy

Adalet Bakanlığı ayrıca Amerikan Futbol Ligi (NFL) takımlarından New York Jets’in oyuncusu Josh Bellamy‘nin içinde bulunduğu 12 kişilik bir grubun kredi başvurusu yaparak yardım paketinden 24 milyon dolar çalmaya teşebbüs ettikleri iddiasıyla tutuklandığını açıkladı. New York Jets yönetiminden yapılan açıklamada Bellamy’nin bu sezon takımda olmayacağı duyuruldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.