Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kendisinden boşanmak isteyen Güllü Yılmaz’ı yakarak öldüren Can Yılmaz’ın yargılandığı dava başladı: “Bu cinayet göz göre göre ‘Geliyorum’ dedi”

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 17 Ekim 2019 tarihinde kendisinden boşanmak isteyen eşi Güllü Yılmaz’ın üzerine benzin döküp yakarak öldüren Can Yılmaz’ın yargılandığı dava başladı. Duruşmada ifade veren sanık Can Yılmaz, olay anını hatırlamadığını ve gözlerini açtığında evin her tarafını ateşin sardığını söyledi. Olay anında orada bulunan 13 yaşındaki kızı D. Yılmaz ise babasının, hem annesinin hem de kendisinin üzerine benzin döküp çakmağı çaktığını anlattı.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Can Yılmaz, SEGBİS sistemi ile katıldı. Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden avukatlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ve Rosa Kadın Derneği’nden avukatların katıldığı duruşmada önce sanık Can Yılmaz’ın ifadesi alındı.

Yılmaz, kendisinden boşanmak isteyen Güllü Yılmaz ile çalışmasını istemediği için tartıştıklarını, olay gününden 15 gün önce Güllü Yılmaz’ın kendisini karakola şikayet ettiğini söyledi. Sanık Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Eşim tartışmamızdan sonra Diyar bakır’da bir kadın sığınmaevine yerleşti ve çocukları yanına aldı. Sertaç diye bir arkadaş beni aradı ve eşimin artık beni istemediğini söyledi. Telefonda tartıştıktan sonra beni eşimle konuşturdu ve eşim gelip kendisini almamı istedi. Daha sonra eşimi ve çocuklarımı alıp Ergani Parkı’nda oturduk. Bana artık beni istemediğini söyledi. Olay günü evde yine işe gitmemesi konusunda tartıştık ve bana beni istemediği, Sertaç ile birlikte olduğu gibi şeyler söyledi. Ben kendisine tokat attım, dışarı çıkıp kendini öldürmek istediğini söyleyince kolundan tutup tekrar içeri aldım. Ben gözlerimi açtığımda kendimi bir anda evde yanan ateşi söndürmek üzere buldum. Olay böyle oldu.”

Yılmaz, soru üzerine evde benzin ile çalışan bir alet ve arabasının olmadığını, benzini odun yakmak için kullandığını ve evde benzinin nerede olduğunu bilmediğini söyledi.

Pedagog eşliğinde ifade veren ve olaya tanık olan 13 yaşındaki D. Yılmaz, olay günü babası ile annesinin tartıştığını, babasının banyodan bir şişe içindeki benzini getirip annesi, kendisi ve biraz da kendi üzerine döktüğünü belirterek “Babamın elinde çakmak vardı ve daha sonra ben üzerimdeki benzini banyodan temizlemeye gidip geri döndüğümde evin her tarafının yandığını gördüm. Annemin yanar vaziyette balkona doğru gittiğini hatırlıyorum” dedi.  

Güllü Yılmaz’ın annesi Remziye Sayın ise ifadesinde, kızının 14 yıllık evli olduğunu, sanığın daha önce de kızına bıçak çektiğini, bir kez de kafasında şişe kırdığını söyledi ve “Kızım gördüğü şiddetten dolayı bir kez evimize sığındı. Eşi gelip bize de silah doğrultarak alıp eve götürdü” diye konuştu.  

“Bu cinayet göz göre göre ‘Geliyorum’ diyen bir cinayettir”

Sanığın olayı farklı bir şekilde anlattığını söyleyen Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’nden Avukat Gevriye Atlı, “Bu cinayet göz göre göre ‘Geliyorum’ diyen bir cinayettir. Güllü, karakola gidip eşi hakkında şikayette bulunuyor ama kendisine hiçbir koruma verilmiyor. Sanık hem tehditten hem yaralamadan cezalar aldı. Çünkü bu dosyalarda sanığın eşinin boğazına bıçak dayayıp boşanması halinde kendisini, çocuklarının gözleri önünde öldüreceğini söylemiş. Bu da sanığın cinayeti tasarladığını açık bir şekilde göstermektedir. Bugün soba ile ısınan evlerde kimse evinde benzin bulundurmuyor. Sanık buna ilişkin açıklayıcı bir beyanda bulunmadı” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Avukat Remzi Atalay da sanığın eylemini canavarca hisle işlediğinin açık olduğunu, hiçbir canlının çocuğuna eziyet edemeyeceğini beyan ederek, sanığın ağırlaştırılmış müebbet ile cezalandırılmasını, tutukluluğunun da devamını istedi.

Mahkeme, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı ertelerken sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Can Yılmaz daha önce polise verdiği ifadede Güllü Yılmaz ile kıskançlık yüzünden tartıştıklarını, benzini döktüğünü ama çakmağın nasıl çakıldığını hatırlamadığını söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.