Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope özel haber – Diyarbakır’da eşi tarafından yakılarak öldürülen Güllü Yılmaz daha önce de şiddete maruz kaldı, korunamadı

Güllü Yılmaz, Türkiye’de eşi tarafından öldürülmüş yüzlerce kadından biri. 17 Ekim’de eşi Can Yılmaz’ın üzerine benzin dökerek yaktığı Güllü Yılmaz, 12 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Medyascope’tan Ferit Aslan Diyarbakır’ın Ergani ilçesine gitti, Güllü Yılmaz’ın yakınlarıyla konuştu. Yılmaz’ın da uzun süredir ve tekrar tekrar şiddete maruz kaldığı, bir türlü korunamadığı ortaya çıktı.

Güllü Yılmaz’ın ailesi, yaşananlara isyan etti. Kardeşi Mahmut Sayın adalete güvenmediğini anlattı:

“Ablama sahip çıkamadık. Ama yeğenlerime onun emaneti olarak sahip çıkacağım.”

13 yaşındaki Zeynep Yılmaz, saldırı olduğunda annesinin yanındaydı. Olayda yaralanan Zeynep Yılmaz babasının annesinden sürekli olarak para istediğini, bu nedenle de sıkça tartıştıklarını anlattı. Güllü Yılmaz’ın yeğeni Hatice Azak ise teyzesinin daha önce de şiddete maruz kaldığını, ilgili yerlere başvurduğunu ancak hiçbir tedbir alınamadığını belirtti: “Eniştem teyzemden şantaj yoluyla para alabilmek için çocuklarını saklıyordu. Parayı aldıktan sonra çocukları öyle gösteriyordu.”

15 yıllık evli olan Güllü Yılmaz’ın Zeynep’in dışında dokuz ve üç yaşlarında iki çocuğu daha var. Çocuklara dayıları Mahmut Sayın bakıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.