Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Çin merkezli TikTok ve WeChat’e erişim engellenecek

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) alınan karar ile yüz milyondan fazla kullanıcısı olan Çin merkezli TikTok ve WeChat, mobil uygulama mağazalarından kaldırıldı. Bu karar, ABD’de oldukça popüler olan bu iki uygulamanın geliştirici şirketlerine ağır bir darbe vuracak.

Yeni karar kapsamında mesajlaşma platformu WeChat ile sosyal medya platformu TikTok’un ABD merkezli uygulamalarla ortak teknik altyapı paylaşmaları ve benzer finansal işbirlikleri de yasaklanacak.

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ağustos’ta, Çin hükümetinin TikTok ve WeChat uygulamaları üzerinden ABD’li kullanıcıların verilerini çaldığını iddia etmişti. Bunun ardından zaten uzun süredir iki ülke arasında süren gerginlik, mobil uygulamaların kullanımına da sıçradı.

Trump, önceki haftalarda TikTok’un ABD pazarında kalmasının tek yolunun, ABD’li bir şirkete satılması olduğunu açıklamış, 15 Eylül’e kadar süre tanımıştı. Oracle, Amazon ve Microsoft gibi ABD’li teknoloji devleri TikTok’u satın almak üzere anlaşma masasına oturmuştu.

WeChat hakkındaki veri kullanımı hakkındaki endişelerin, TikTok’a kıyasla daha fazla olduğunu ileten ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, WeChat’in ABD’de tamamen yasaklanacağını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.