Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Microsoft’tan sonra Oracle da TikTok’a talip oldu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Devlet Başkanı Donald Trump, Çin merkezli TikTok’un ABD merkezli bir firma tarafından satın alınmadığı takdirde, ülkede kullanımının yasaklanacağını söylemişti. Bunun üzerine Microsoft, TikTok’a talip olmuştu. Yeni bir teklif de Silikon Vadisi merkezli Oracle yazılım firmasından geldi.

Oracle, TikTok’un ana firması ByteDance ile görüşmelere başladı. Microsoft, TikTok’un ABD, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya’daki işletimini satın almak istediğini ve pazarlıklara başladığını duyurmuştu. Oracle da aynı hisseler için görüşmelere başladığını açıkladı.

TikTok’un talipleri arasındaki Oracle, Trump yönetimine en yakın olan şirketler arasında. Şirketin kurucu ortaklarından Larry Ellison ve şirketin CEO’su Safra Katz’ın, Trump yönetimini desteklediği biliniyor. 

ABD hükümetinin Çin teknolojisine yaptırımları TikTok ile sınırlı değil. Pazartesi günü (17 Ağustos), ABD Ticaret Bakanlığı, Çin merkezli telekomünikasyon cihazı üreticisi Huawei’ye yaptırımlarını artırdığını açıklamıştı.

Mayıs ayında, şirketlerin ABD yazılımlarının Huawei için çip üretimine getirilen kısıtlamalar, bu açıklamayla beraber daha da artırıldı. Çip üretimine getirilen kısıtlamalara ek olarak Ticaret Bakanlığı, Huawei ile çalışan şirketlerin ABD şirketleriyle iş yapmasını yasakladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.