Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yüz yüze eğitim başlıyor – Çocuğunu okula göndermeme kararı alan veliler: “Ben çocuğumu sokakta bulmadım”

Yüz yüze eğitim, 12 Ekim Pazartesi günü, 2-3-4-8 ve 12. sınıflar için başlıyor. Sınıf mevcudu yarıya indirilecek, öğrenciler haftada iki gün okula gidecek. Öğrencileri okula gönderip göndermeme kararı ise velilere bırakıldı. İstemeyen veli, çocuğunu okula göndermeyecek. Medyascope olarak velilere, çocuklarını okula gönderme konusundaki kararlarını sorduk. 

Çocuğunu koronavirüs bitmeden okula göndermeme kararı alan Bahar Duman, “Bence insanlar göndermemeli çocuklarını okula çünkü kimse çocuğunu yerde bulmadı, kimse çocuğunun canını tehlikeye atmak zorunda da değil” dedi.

Gölge öğretmenlik yapan Gamze Tekin ise eğitimine yardımcı olduğu üçüncü sınıf öğrencisi Dağhan’ın velisinin, çocuklarını okula göndermeye karar verdiğini söyledi. Otizm spektrum bozukluğuna sahip Dağhan’ın iki senedir gölge öğretmenliğini yapan Tekin, “özel çocuklar için uzaktan eğitim sürecinin çok daha zor geçtiğini” söyledi ve bilgisayar ekranı üzerinde aldıkları komutları uygulamakta zorlandıklarını belirtti. Sağlık endişeleriyle başka ailelerin, spektrumda bulunan çocuklarını okula göndermeme kararı aldığını sözlerine ekleyen Tekin, hangi kararın doğru olduğunu bilmediğini söylüyor.  

Dördüncü sınıf velisi Yeşim Aras da çocuğunu okula göndermeme kararı aldı. Okul tuvaletlerinde yeterli hijyenin sağlanamayacağını düşünen Aras’a göre öğrenciler ve öğretmenler risk altında.  

Meryem Vatangül ise dördüncü sınıfa giden çocuğunu okula gönderecek: “Çok ara verdik. Ne kadar internet üzerinden ders yapsak da yüz yüze eğitim gibi olmuyor. Koronavirüsten dolayı endişelerim var ama önlemlerimizi alıyoruz… Önlemimizi alıp, Allah’a emanet edeceğiz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.