Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İlkokullar, sekizinci ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime geçiyor: Eğitim Sen Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ile söyleşi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), pazartesiden (12 Ekim) itibaren ikinci, üçüncü, dördüncü, sekizinci ve 12. sınıfların da yüz yüze eğitime geçeceğini açıkladı. Çocuklarını okula gönderip göndermeme kararı ise velilere bırakıldı.

MEB’in aldığı kararı, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ile konuştuk. Aydoğan, yüz yüze eğitime geçilmesinin gerekli olduğunu ancak tedbirler alınması gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamadan önce hiçbir eğitmenin bu karardan haberi olmadığını belirten Aydoğan, uzaktan eğitim sürecinde çalıştırılmak zorunda bırakılan ve aile baskısına maruz kalan çocukları hatırlatıp, kararın velilere bırakılmaması gerektiğini söyledi. Aydoğan, sağlıklı ve tedbirli bir eğitim süreci olabilmesi için, Milli Eğitim ve Sağlık bakanlıkları arasında veri paylaşım ağı bulunması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.