Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Galata Kulesi, restorasyon sürecinin ardından ziyaretçileriyle buluşuyor

İstanbul’un simgelerinden Galata Kulesi, üç aydan uzun süredir restore ediliyordu. Müzeye dönüştürülen kule, bugün (6 Ekim) konserler ve ışık gösterileriyle açıldı.

İçindeki restoran ve kafeler kapatılarak müzeye çevrilen Galata Kulesi‘nin açılışı vatandaşların katılımıyla, konserler ve gösteriler eşliğinde yapıldı. Açılış törenine katılanlar arasında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da vardı.

Beyoğlu Kültür Yolu kapsamında restore edilen Galata Kulesi’ndeki çalışmalar oldukça tartışmalı geçmişti. Duvarların matkaplarla delindiği görüntüler sosyal medyada tepki çekmiş, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası çalışmanın “açık açık işlenen bir suç” olduğu yönünde açıklama yapmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise “Burada yapılanların, IŞİD’in tarihi eserlere yaptığından farklı olmadığını gördüm” demişti. 

Açılış töreni kapsamında, kule içinde gerçekleştirilen Zeynep Bastık ve Uninvited konserleri kulenin dışına yansıtıldı, konserlere ışık ve havai fişek gösterileri eşlik etti. Gösterinin ardından, Bakan Ersoy açıklama yaptı.

Kulenin, “6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu” temalı bir sergiye ev sahipliği yaptığını söyleyen Ersoy, ziyaretçileri bundan sonra da birçok serginin beklediğini belirtti. Konserlerin koronavirüs sebebiyle kulenin içinde yapılacağını anlatan Ersoy, Galata Meydanı’nda da konserler düzenleneceğini sözlerine ekledi.

Gösterileri izlemek için tarihi kulenin önünde toplanan vatandaşların sosyal mesafeye uymadığı gözlendi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.