Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener, İYİ Parti Kurultayı’nda konuştu: “Egemenlik yeniden, kayıtsız şartsız milletin olacak”

Haber: Okan Yücel – Özgür Özdemir

İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı bugün Ankara’da yapıldı. “Millet bizi çağırıyor” sloganıyla Anfa Altınpark’ta düzenlenen kurultaya salgın nedeniyle delegeler, parti görevlileri ve basın mensupları dışında kimse alınmadı. Genel başkanlık için tek aday olan Meral Akşener, bin 289 delegenin tamamının oyunu aldı.

İYİ Parti genel başkanlığı için, mevcut Genel Başkan Meral Akşener dışında aday çıkmadı. Akşener, oy kullanan bin 289 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. Oy verme işlemleri 40 sandık ve 150 kabinde yapıldı.

Akşener kurultayda yaptığı konuşmada, ekonomiden dış politikaya pek çok farklı konuda açıklama yaptı.

Akşener dış politika hakkındaki görüşlerini şöyle anlattı: “Türkiye’yi 2. Dünya Savaşı’nda koruyan, Kore’de Türk’ün kudretini dünyaya gösteren, Akdeniz’in ortasında Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduran, Kardak’a bayrağımızı diktiren, teröristbaşını Suriye’den çıkarıp kapı kapı gezdiren Türk dış politikası terk edildi. ‘Şam’da cuma namazı kılacağız’ diyerek, Türkiye’yi soktukları yolun sonunda, beş milyon sığınmacı ülkemize yerleşti. Üstüne, milletimizin alın teriyle birikmiş, 50 milyar dolarımız heba oldu. Ve fatura kabarmaya devam ediyor.”

“Çözüm İYİ Parti iktidarı ve güçlendirilmiş parlamenter sistem”

Meral Akşener güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem çağrısı da yaptı: “Büyük Türk milleti, diplomasiden ekonomiye, eğitimden üretime, işsizlikten borçlara, boşaltılan hazineden vatan evlatlarını ortada bırakan kayırmacılığa kadar, bütün bu keşmekeşin ve çilenin çözümü belli: İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem ve o çözümün adresi İYİ Parti.”

“Egemenlik yeniden, kayıtsız şartsız milletin olacak”

Vesayetçi bir sistem kurmayı hedeflemediklerini vurgulayan Akşener savundukları güçlendirilmiş parlamenter sistemi ise şu cümlelerle anlattı: “Aziz Milletim; iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemde, iktidar, bir ailenin değil, yeniden gerçek sahibinin, yani milletimizin olacak. Egemenlik yeniden, kayıtsız şartsız milletin olacak. Millet iradesini, yani Büyük Millet Meclisi’ni saf dışı bırakan, kararnamelerle ülke yönetip, milletin kararını hiçe sayan yönetim anlayışına son vereceğiz. Yönetenlerin canının istediği değil, milletin kararı geçerli olacak. Milletin meclisi, vekillerinin talimatla el kaldırdığı değil, milleti için çalıştığı bir merkez olacak.”

“Vefakâr Türk tabiplerine selam olsun” 

Meral Akşener, Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) ilişkin de açıklamalarda bulundu: “Kendine sözümona milliyetçiyim diyenlerin hor gördüğü, Atam’ın bize emaneti, vefakâr Türk tabiplerine selam olsun.” 

“İYİ Parti iktidarında, İstanbul Sözleşmesi yaşatacak!”

Akşener, İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin önemini ise şu sözlerle vurguladı: “Bakın burası çok önemli: İYİ Parti iktidarında, İstanbul Sözleşmesi yaşatacak.”

“Sıkılmadık el bırakmayacağız”

Meral Akşener yaklaşık 40 dakika süren konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Mahalle mahalle, sokak sokak dolaşacaksınız. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el, dinlenmedik dert bırakmayacaksınız. Ateş olarak gideceksiniz, güneş olup geleceksiniz. Güneş olarak gelecek, Türkiye’nin üstüne doğacaksınız. Bu kutlu yolda, Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.