Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çevrimiçi eğitimin ikinci gününde EBA TV yoğunluk nedeniyle çöktü

Koronavirüs tedbirleri doğrultusunda uzaktan eğitim veren EBA TV, bu sabah yoğunluk nedeniyle çöktü. Öğrenciler mağduriyet yaşadığı süre boyunca dersleri dinleyemezken veliler sosyal medyadan tepki gösterdi. 

Sistem, “talep arttığı” için çökmüş

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, sistemin çökmesini “talebin artmasına” dayandırdı: “Talepte büyük bir sıçrama oluştu. Şu anda da arkadaşlarımız çalışma içinde. Bu altyapı giderek daha da güçlenecek. Ve bu talebin karşılanması için de her türlü tedbiri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz.”

Bakan Selçuk açıklamasında, “öğrencilerin uzaktan eğitim için gerekli ekipmanının eksik olduğuna” dair tartışmalara da değinerek “Öğrencilerimizin çok büyük bir kısmının erişimiyle ilgili bir sıkıntı olmadığını görüyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.