Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Keçiören’de sağlık çalışanlarına saldıran kişilerden ikisi gözaltına alındı

Ankara’da Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki sağlık çalışanlarına saldıran kişilerden ikisi bugün öğle saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada kimliği tespit edilerek gözaltına alınan iki kişinin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Ankara’da silahla yaralanan iki kişi tedavi olmak üzere 21 Eylül günü akşam saatlerinde Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmişti. Yaralılardan birinin hayatını kaybetmesi üzerine, ölen kişinin yakınları yoğun bakım kapısını zorla açmaya çalışarak hastanede bulunan sağlık çalışanlarına saldırmıştı. Sağlık çalışanları ise acil servis kapısını birlikte kapalı tutmuşlardı.

Medyascope’un ulaştığı bir sağlık çalışanı 15-20 kişilik bir grubun saldırıya geçtiğini ve polislerin gelmesiyle dağıldıklarını belirtirken “Polisler zamanında gelmeseydi hepimizi öldüreceklerdi” demişti.

Olayın sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada saldırganlar hakkında adli tahkikat sürecinin başlatıldığı duyurulmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.