Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanı, saldırı anını Medyascope’a anlattı: “Polisler zamanında gelmeseydi hepimizi öldüreceklerdi”

Haber: Özgür Özdemir – Okan Yücel

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dün akşam (21 Eylül) hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına saldırması, kamuoyunda büyük tepkiye yol açtı. Silahlı çatışma sonucu hayatını kaybeden bir kişinin yakınları hastanedeki doktorlara saldırırken, hastane çalışanları kendilerini korumak için acil servis kapısını hep birlikte kapalı tutmaya çalıştı. Görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken pek çok kişi yaşananlara tepki gösterdi.

Dün gece yaşananlara tanık olan hastane çalışanlarından biri saldırıyı Medyascope’a anlattı. İsmini vermek istemeyen kişi şöyle konuştu: “Biri 31, diğeri 25 yaşındaki iki kardeşi silahla vurmuşlar. Biri karnından, diğeri ayağından vurulmuş. Karnından vurulan büyük olandı ve hastaneye getirildiğinde durumu oldukça ağırdı. Yaklaşık 75 dakika boyunca bu kişiye müdahale edildi ancak kurtarılamadı. Hayatını kaybeden kişinin yakınları canlandırma odasına girmeye çalıştı. Olay saat 19.15 sularında yaşandı. Dışarıdakilerle birlikte hastanede toplam 50 kişi vardı. 15-20 kişi içeriden kapıya yüklendi. Neyse ki polisler fazla vakit geçmeden geldi. Keçiören’deki bütün polis ekipleri buradaydı. Eğer polisler zamanında gelmeseydi hepimizi öldüreceklerdi.”

“Burası bir salgın hastanesi, saldırı yüzünden dün gece koronavirüs hastalarına bakılamadı”

İsmini vermek istemeyen görevli sözlerine şöyle devam etti: “Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara’daki en önemli salgın hastanelerinden birisi. Buraya bir günde ortalama 600’den fazla insan koronavirüs şüphesi ile geliyor ve yarısının testi pozitif çıkıyor. Sağlık çalışanlarına yapılan saldırı sırasında doktorlar, bir yandan da koronavirüs vakalarıyla ilgileniyordu. Saldırı sırasında biri doçent, ikisi uzman, yedisi asistan toplam 10 doktor vardı. Olayın şokunu uzun süre atlatamadılar ve korkudan titriyorlardı. Dün akşam saldırıya uğrayan doktorların hepsi şu an evlerinde. Saldırı nedeniyle dün gece koronavirüs hastalarına bakılamadı.”

“Burada sağlık çalışanları sık sık saldırıya uğruyor”

Bu boyutta olmasa da hastanedeki sağlık çalışanlarının sık sık saldırıya maruz kaldığını söyleyen görevli, “Bu tip olaylar zaten burada sık sık yaşanıyor. Keçiören, Türkiye’nin en kalabalık ilçesi. Bir ara polisin yetmeyeceğini düşünerek jandarmayı aramayı düşündük. Hastanedeki güvenlik önlemleri de artırılıyor. Toplam 18 güvenlik çalışanı var ancak bu tip olaylar ne yazık ki yaşanmaya devam ediyor. Salgın hastanesi olduğumuz için bu dönemde diğer bölümlerimiz kapalı. Dün vurulan diğer kişi de acil servisteki müdahalesi tamamlandıktan sonra Hacettepe Hastanesi’ne sevk edildi” diye konuştu.

Saldırı görüntülerinin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuya ilişkin açıklama yaptı. Koca, “Şiddetin ihtimali bile olmamalı” dedi.

Ankara Valiliği de bu sabah Twitter‘dan yaptığı paylaşımında saldırganlar hakkında adli tahkikat sürecinin başlatıldığını duyurdu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.