Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eşine kadro tahsis eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın cezası belli oldu: “Rektörlük görevi disiplin cezası nedeniyle kanunen sonlandı”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında, üniversitenin verdiği ilanda yer alan kadroya alınma kriterlerini yalnızca eşinin karşılaması nedeniyle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açılan disiplin soruşturması tamamlandı. Bağ’ın görevi YÖK kararıyla sonlandırıldı. 

YÖK’ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

“YÖK tarafından, 07.08.2020 tarihinde hakkında soruşturma açılan ve görevinden uzaklaştırılan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile ilgili soruşturma tamamlanmıştır. Bugün gerçekleştirilen ‘Yüksek Disiplin Kurulu Toplantısı’nda verilen disiplin cezası nedeniyle kanunen rektörlük görevi sonlanmıştır.”

Bağ, üniversitede açılan kadronun niteliklerini sadece eşinin karşılaması nedeniyle gündeme gelmişti. YÖK, 7 Ağustos’ta Bağ hakkında soruşturma başlatmıştı. 

Soruşturma açıldıktan sonra, YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İlanda özel şartların kişiye özel olarak belirlenerek rektörün eşini tarif eder şekilde olması nedeniyle; Yükseköğretimin teamül ve etik ilkeleri ile bağdaşmayacak nitelikte davranışları ile güvenirliği zedelenen rektör hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 7 Ağustos tarihli talimatı ile Yükseköğretim Denetleme Kurulunca soruşturma yapılması uygun bulunmuştur” denilerek Bağ’ın görevden uzaklaştırılmasına karar vermişti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.