Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kuzey Kore askerleri, Güney Koreli bir bakanlık çalışanını öldürdü

Güney Kore merkezli haber ajansı Yonhap’a göre, pazartesi günü (21 Eylül) Kore Yarımadası sınırındaki Yeonpyeong Adası açıklarında Kuzey Kore sularına giren bir Güney Kore Okyanus ve Balıkçılık Bakanlığı çalışanı, Kuzey Kore askerleri tarafından öldürüldü.

Derleyen: Sema Kahriman

Yonhap’ın Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilileriyle konuşan muhabirlerine dayandırdığı haberinde, bakanlık yetkilisinin pazartesi günü Kuzey Kore’nin batı kırsalına yakın Yeonpyeong Adası açıklarında bir devriye gemisindeyken kaybolduğu kaydedildi.

Yonhap’a göre, Güney Kore Savunma Bakanlığı yetkilileri, kayıp bakanlık çalışanının Kuzey Kore askerleri tarafından öldürüldüğünü doğruladı.

2008 yılının temmuz ayından beri Kuzey Kore sınırlarında ilk kez bir Güney Koreli’nin vurularak öldürüldüğünü aktaran haberde, Kuzey Kore askerlerinin öldürdükleri bakanlık çalışanının cesedini koronavirüs önlemleri kapsamında yaktıkları belirtildi. 

Güney Kore, bugün (24 Eylül) Kuzey Kore’den bir açıklama talep ederek olaydan sorumlu kişilerin cezalandırılmasını istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.