Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TFF, amatör lig maçlarının koronavirüs salgını sebebiyle ekim ayı sonuna kadar ertelendiğini açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), koronavirüs salgını sebebiyle amatör liglerde oluşan belirsizliğe noktayı koydu. TFF’den yapılan açıklamada, Türkiye’deki tüm amatör lig müsabakalarının koronavirüs salgını nedeniyle ekim ayı sonuna kadar ertelendiği duyuruldu.

TFF Yönetim Kurulu, dün (23 Eylül) yatığı toplantıda amatör liglerin durumunu karara bağladı. Toplantının ardından konuşan TFF Başkan Vekili ve Amatör İşler Sorumlusu Ali Düşmez, bütün amatör lig müsabakalarının ekim ayı sonuna kadar ertelendiğini açıkladı. TFF’nin ekim ayı sonunda amatör liglerin devam etmesi konusunda bir kez daha toplanacağını belirten Düşmez, şunları söyledi: “2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig, büyükler ve gençler kategorilerinde yerel amatör ligler ile ilgili alınan kararlar, ülkemizde ve dünyada etkileri devam etmekte olan koronavirüs salgın hastalığının seyri, hastalığa bağlı Sağlık Bakanlığı’mızın aldığı tedbirler ve uyguladığı talimatlar ile TFF Sağlık Kurulu’nun önerileri çerçevesinde yeniden değerlendirilecek olup, resmi açıklama önümüzdeki hafta içinde yapılacak değerlendirmeler sonucunda kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Amatör futbol antrenörü Uğur Turan ve amatör futbolcu Seyit Osman Demir, 400 bin kişiyi kapsayan amatör futbol liglerinin koronavirüs salgını sebebiyle durmasının etkilerini Medyascope’tan Ali Macit’e anlatmıştı.

Derleyen: Ali Macit

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.