Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Pervin Buldan, Garo Paylan ve Sezai Temelli’nin de aralarında bulunduğu yedi HDP milletvekili hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezleke düzenleyecek

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yedi Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili hakkında fezleke düzenleyeceğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kobani olaylarının yaşandığı 2014’te HDP Merkez Yürütme Kurulu’nda yer alan, şimdi ise milletvekili olan yedi kişinin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenleyecek.

Savcılığın yaptığı açıklamada,“Olay tarihlerinde Halkların Demokratik Partisi MYK üyesi olan ve hâlen Halkların Demokratik Partisi milletvekili oldukları anlaşılan 7 kişi hakkında, Anayasa’nın 83. Maddesi gereğince aynı soruşturma kapsamında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenlenecektir” denildi.

Haklarında fezleke düzenlenecek milletvekillerinin isimleri şöyle: Pervin Buldan, Saruhan Oluç, Meral Danış Beştaş, Garo Paylan, Hüda Kaya, Sezai Temelli ve Serpil Kemalbay.

Ne olmuştu?

Bu sabah (25 Eylül) saatlerinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan ile HDP MYK Üyesi Alp Altınörs’ün de aralarında bulunduğu 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Başsavcılık gözaltılarla ilgili, “Karar gereği şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalara Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ekiplerince devam edilmektedir” açıklamasını yaptı.

Soruşturma, geçen günlerde yapılan düğününden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman tarafından bir yıl önce başlatılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.