Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Samsun’da: “Vaka artış hızımız kontrol altına alındı”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında Karadeniz’deki durumu değerlendirmek üzere Samsun’a gitti. Valilikte açıklamalar yapan Koca, Samsun’da son bir haftada, bir ay öncesine göre vaka sayısının üçte bir oranında düştüğünü belirtti. 

Bakan Koca’yı havaalanında Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu ve bazı ilçe belediye başkanları karşıladı. 

Bakan Koca, “Samsun’da vaka sayısı bir haftada üçte bir oranında düştü”

Koca, Samsun Valiliği’nde yaptığı açıklamada koronavirüs salgınıyla mücadelede Samsun’da gelinen noktayı değerlendirdi. Filyasyon ekiplerinin çalışmalarının salgınla mücadeleye büyük katkı sağladığını vurgulayan Koca, “Samsun’daki artışa yönelik yaptığımız hızlı ve etkili müdahalelerle son bir haftada bir ay öncesine göre üçte bir oranında vaka sayısında düşüş oldu. Bu düşüşle birlikte bir hafta-10 gün içinde hasta sayılarının daha da düşmesini bekliyoruz. Hedefimiz alacağımız tedbirlerle hasta sayısı ve hastane yükünü azaltmak. Samsun’da başarı oranımızı önemli oranda etkiyen filyasyon çalışmalırımızdır. Ekip sayısını 175’e çıkardık. Türkiye genelinde temaslıların taramasını ortalama 13 saate kadar indirdik. Samsun’da ise temaslı takip süremiz dokuz saate inmiş durumda” dedi.

Samsun’da 60 yaş üstü vaka sayılarının çok olduğunu belirten Koca, “Samsunlu vatandaşlarımıza buradan önemli uyarım olacak. İlimizde 60 yaş üstü büyüklerimiz arasında hasta oranımız oldukça yüksek. Bu yaş grubunun nüfusa oranı Samsun’da yüzde 17. Hasta oranımız ise yüzde 28. Yani yüzde 65 oranında daha fazla. Bu nedenle büyüklerimizi daha iyi korumak; başta gençler olmak üzere tüm Samsunlular’ın ve bizlerin görevi” diye konuştu.

“Vaka artış hızımız kontrol altına alındı”

Vaka sayılarındaki artışa dair de açıklama yapan Koca, şunları söyledi: “Son bir haftadır ülke çapında alınan tedbirler ve sıkı denetim sayesinde vaka artış hızımızın kontrol altına alındığını burada özellikle söylemek istiyorum. Ancak bu bizi asla ve asla rehavete sürüklememelidir. Geçen haftalarda çeşitli bölgelerde hastanelerdeki yoğunluk sizlerin de malumu. En belirgin olarak Orta ve Doğu Anadolu illerimizde olsa da bütün büyükşehirlerimizde zaman zaman sıkıntılarımız oldu.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.