Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boşanma aşamasında olduğu avukat Müzeyyen Boylu’yu öldüren doktor Mesut Issı’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Diyarbakır’da boşanma aşamasında olduğu avukat eşi Müzeyyen Boylu’yu çocuklarının gözü önünde öldüren sanık doktor Mesut Issı’ya, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme, verilen cezada herhangi bir indirime gitmedi.

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya sanık Mesut Issı SEGBİS ile katılırken pandemi koşulları nedeniyle salona az sayıda izleyici alındı. Duruşmada konuşan anne Türkan Boylu, failin yalan ve iftira ile yargılama sürecini uzattığını belirterek hak ettiği ceza ile cezalandırılmasını istedi. Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, failin Müzeyyen Boylu’ya “Senin mezarını çocuklarla sulayacağız” diye mesaj attığını, bu mesajın da “tasarlama” ve “canavarca hisle öldürme” fiilini karşıladığını söyledi.

Mahkeme, sanık Issı’ya, “eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, verilen cezada herhangi bir indirime gitmedi. Mahkeme ayrıca, sanık Issı’yı silah kanununa muhalefetten de mahkum etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.