Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yeni Zelanda’nın en kalabalık şehri Auckland’da koronavirüs kısıtlamaları kaldırılıyor

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern bugün yaptığı açıklamada, ülkenin en büyük şehri Auckland’daki koronavirüs kısıtlamalarının bu hafta kaldırılacağını ve ikinci koronavirüs enfeksiyonu dalgasının neredeyse tamamen atlatıldığına inandığını söyledi.

Arka arkaya 10 gün boyunca hiç yeni vaka bildirmeyen Auckland’da, çarşamba günü saat 23:59’dan itibaren önlem seviyesi ülkenin geri kalanındaki 1. dereceye indirecek. Böylece toplantılarda 100 kişilik sınır kalkacak, barlarda ve restoranlarda fiziksel mesafe kuralları olmayacak. 

Beş milyon nüfusu olan Yeni Zelanda, uyguladığı sıkı önlemlerin ardından bu yılın başlarında koronavirüsün yayılımını durdurmuş gibi görünüyordu. Ancak ağustos ayındaki yeni vakalarla tekrar yükselen salgın sonucunda kısıtlamalar yeniden uygulanmaya başlamıştı.

Ardern’in salgın yönetimindeki başarısı seçim anketlerine yansıdı

Yeni Zelanda’daki açıklanan toplam vaka sayısı, 25 ölüm dahil, 1499. Ardern’in koronavirüs salgınını kontrol altına almadaki başarısı, 17 Ekim’de yapılacak genel seçimin anketlerinde açık ara önde olmasında etkili olmuş gibi görünüyor.

Derleyen: Yusuf Said Akcakaya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.