Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yüz yüze eğitim 2-3-4-8 ve 12. sınıflar için 12 Ekim’de başlıyor: İsteyen veli çocuğunu okula göndermeyecek, okullarda yoklama alınmayacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı. Bakan Selçuk, 2-3-4-8 ve 12. sınıflar için okulların 12 Ekim’de başlayacağını belirtirken öğrencilerin haftanın iki günü okulda olacaklarını söyledi. Yüz yüze eğitime aşamalı geçileceğini belirten Selçuk, il milli eğitim müdürlükleri tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere 500 bin tablet bilgisayarın dağıtılacağını da açıkladı. Yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptıklarını söyleyen Selçuk’un açıklamalarında öne çıkanlar şöyle:

“Haftanın iki günü okula gidilecek”

“Sınıflarımız gruplara ayrılarak azaltılacak ve okulda kalma süresi azaltılacak. Öğrencilerimiz için tıpkı 1. sınıfta olduğu gibi birlikte planlama yaptık. Yüz yüze eğitimde öğrencilerimiz haftanın iki günü okulda olacaklar.”

“İstemeyen veli çocuğunu okula göndermeyecek”

“Yüz yüze eğitimde veli rızası önemli, bu aşamada da isteyen velimiz gönderecek, istemeyen velimiz göndermeyebilecek, yok sayılmayacak. Mutlaka öğrencilerimiz uzaktan eğitimi takip etmek zorunda olacak.”

“Yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ile birlikte devam edecek”

“Uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim birlikte devam edecek. EBA’da ders anlatımları canlı sınıf uygulamaları öğrencilerimizin hizmetinde olmaya devam edecek.”

“500 bin tablet dağıtacağız”

“İhtiyaç sahibi öğrencilere il milli eğitim müdürlükleri tarafından tablet dağıtılacak. Bu amaçla EBA destek merkezleri oluşturduk. İnternet ve bilgisayar sorunu olan öğrenciler oradan destek alabilir. Öğrencilerimiz bu anlamda kendilerine en yakın noktaya ulaşabilir. Bakanlık olarak 500 bin öğrencimize tablet ulaştıracağız. Önümüzdeki haftadan itibaren öğrencilerimize ulaşmaya başlayacak. Cihazların dağıtım süreci il milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek.”

“Köy okulları da açılıyor”

“Köy okullarımız, ilkokul ve ortaokul olmak üzere tüm sınıf seviyeleriyle açılıyor. Mevcut yönetmelikte, öğrenci sayısı az olduğunda öğrenciler taşıma eğitim yoluyla en yakın okula yönlendiriliyordu. Geçen hafta yayımladığımız yönetmelik değişikliğiyle birlikte, bundan böyle öğrenci sayısına bakılmaksızın köylerdeki okullarımız velilerimizin tercihine bağlı olarak açık kalacak.”

Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili teknik ayrıntıların ise bu hafta içinde kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.