Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şanlıurfaspor’dan kovulan genç futbolcular: “Başkan bize, ‘Gidin sanayide kendinize iş bulun’ dedi”

Uzun süredir maddi sıkıntı yaşayan ve transfer yasağı bulunan Şanlıurfaspor, maçlara altyapı oyuncuları ile çıkıyordu. Transferin son gününde, transfer yasağı kalkan Şanlıurfaspor, 23 futbolcuyu kadrosuna kattı. Yönetim yasak kalkar kalkmaz bir buçuk senedir Şanlıurfaspor forması giyen altyapı oyuncularıyla yollarını ayırdı. Bunun üzerine futbolcular sosyal medya hesaplarından yönetimi protesto etti. 

Şanlıurfaspor’un adını vermek istemeyen genç bir futbolcusu, yaşananları Medyascope‘a şöyle anlattı: “Biz, yaklaşık bir buçuk senedir kulüpteyiz. Kulübün en kötü döneminde biz getirildik. Her zorluğa göğüs gerdik. Ekmeğimiz yoktu, suyumuz yoktu. Hocamız sağolsun tek başına oradan buradan su bulup getiriyordu bize. Sabah, maçlara giderken kokmuş peynir yiyip gidiyorduk. Altı-yedi gol yiyince bütün herkesin ağzında kötü futbolcu olarak adlandırıldık. Biz hiçbir zaman hakkımızın karşılığını sevgi olarak dahi alamadık. Biz sustuk sustuk ama artık bir yere kadar. İki gün önce bize dediler ki ‘Sizin içinizden yedi-sekiz kişi şu takımda kalcak.’ Biz de hırslandık tabii, sevindik. Maça çıktık, ‘Hocalar sizi izliyorlar iyi oynayın’ dediler, iyi oynadık. Maçtan sonra kulübe geldiğimizde 23 tane transfer olmuş. Bize verilen söz tutulmadı. 23 tane transfer yaptılar, 2001 doğumlular da gelmişti, Galatasaray altyapısından altı tane. Bizler de 2000, 2001 doğumluyuz. ‘Neden Urfa’nın çocuklarına sahip çıkılmıyor, başka memleketlerden gelen çocuklara sahip çıkılıyor?’ diye yöneticilere ve başkana seslendik. Başkan, bize ‘Gidin sanayide kendinize bir iş bulun’ dedi.”

Medyascope‘un ulaştığı Şanlıurfaspor yönetiminden Abdülkadir Badıllı ise “Konuyla ilgili gerekli açıklamayı kulübün resmi hesabından paylaşacağız” dedi. Bunun ardından Şanlıurfaspor, öğle saatlerinde Twitter hesabından iddiaları yalanlayan bir paylaşım yaptı.

Söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.