Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uzun mesafe koşucusu Ugandalı Joshua Cheptegei, 10 bin metrede dünya rekorunu kırdı

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından çarşamba (7 Ekim) günü İspanya’nın Valencia kentinde düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda erkeklerde Ugandalı Joshua Cheptegei 10 bin metre dünya rekorunu kırarken, kadınlarda Etiyopya’dan Letesenbent Gidey 5 bin metrede dünya rekorunun yeni sahibi oldu.

Letesenbent Gidey

24 yaşındaki Cheptegei, 10 bin metre dünya rekorunu kırarak yeni uzun mesafe şampiyonu konumunu güçlendirdi.  Cheptegei ayrıca, 14 Ağustos 2020’de Monako’da 5 bin metre dünya rekorunu kırmıştı.

Cheptegei, aynı anda 5 bin metre ve 10 bin metre dünya rekorlarını elinde tutan 10 atletten biri olmayı başardı. Joshua Cheptegei yaptığı açıklamada, “Bunu hayal ettim” dedi.

Uzun mesafe koşucusu Letesenbent Gidey ise Valencia’da, 14:06:62’lik derecesiyle 5 bin metrede dünya rekoru kırdı.

Yeni dünya rekortmeni Letesenbent Gidey, “Mutluyum. Altı yıl boyunca bu rekoru hayal ettim. Bana bu şansı verdiği için Valencia’ya teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.   

2015 ve 2017 U20 Cross Country Dünya Şampiyonu olan Gidey, arka arkaya şampiyonluk kazanan  dördüncü kadın olmayı başardı. Doha’daki 2019 Dünya Şampiyonası’nda Gidey, 10 bin metrede gümüş madalya kazanmıştı. 

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.