Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kars’ta belediye eşbaşkanı Şevin Alaca ve belediye meclis üyeleri dahil, 16 kişi tutuklandı

Kars’ta 1 Ekim’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 21 kişiden aralarında Kars Belediyesi’nin HDP’li meclis üyelerinin de yer aldığı 16 kişi tutuklandı, beş kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında ifadeleri alınan ilk gruptan Zorba Başkutlu, Hazal Ağdeve ve İzzet Artuğ tutuklanırken Sabri Avag, Adem Karataş ve Selda Manduz adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  

Çarşamba günü ise Kars Belediyesi Meclis üyelerinin de aralarında olduğu 10 kişi ifade verdi. Bu 10 kişiden aralarında meclis üyeleri Kaya Naki, Ömer Albayrak ve Fahrettin Kaya’nın da bulunduğu dokuz kişi tutuklandı, Halil Kan ise adli kontrol şartıyla salıverildi. Tutuklama kararlarının öncesinde HDP’lilere, belediyenin başlattığı Kardeş Aile kampanyası ve katıldıkları basın açıklamaları soruldu.

Mahkeme son olarak, Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca ve HDP Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı’nın da aralarında bulunduğu dört kişi hakkında tutuklama kararı verdi. Alaca’nın tutuklanma gerekçesi olarak eşbaşkanlık sistemi gösterildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.