Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kars’ta belediye meclis üyeleri tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

Kars’ta 1 Ekim’de yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 21 kişiden Zorba Başkutlu, Hazal Ağdeve ve İzzet Artuğ tutuklanmış, üç kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Bugün de ikisi Kars belediye meclisi üyesi üç HDP’li ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca’nın da aralarında bulunduğu 21 kişi, 1 Ekim’de HDP ve belediye yöneticilerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınmıştı. Gözaltı kararının ardından Alaca’nın da aralarında olduğu beş belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırılmıştı. Üç gün önce gözaltına alınan 21 kişiden Şevin Alaca’nın da aralarında bulunduğu 15 kişinin gözaltı süresi dört gün daha uzatılmıştı.

Savcılıkta ifadeleri alınan gazeteci Selda Manduz, Hazal Ağdeve ve İzzet Altuğ tutuklama talebiyle, Sabri Avag, Adem Karataş ve Zorba Başkutlu ise adli kontrol şartı talebiyle Kars Sulh Ceza Sorgu Hâkimliği’ne sevk edildi. Mahkeme Başkutlu, Ağdeve, Artuğ hakkında tutuklama kararı verirken, Karataş, Manduz ve Avag adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bugün de 10 kişinin ifadesi alındı ve belediye meclis üyeleri Ömer Albayrak, Fahrettin Kaya ve HDP’li Medya Tagay, tutuklama istemiyle mahkeme sevk edildi. Kalanların ifade işlemleri ise sürüyor. Dün de Van’da gazeteciler Adnan Bilen, Cemil Uğur, Şehriban Abi, Nazan Sala ve Şükran Erdem gözaltına alınmış ve dosyaya gizlilik kararı getirilmişti. Bugün ayrıca, Ezilenlerin Sosyalist Partisi ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 19 kişi gözaltına alındı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.